2013-12-28

Biathlon Fans Hungary: ez volt 2013

Sokan próbálták már leírni a csoda fogalmát - sikertelenül. Azt gondolom, hogy a Biathlon Fans Hungary tagjaiként idén nem megmagyaráztuk, nem leírtuk; mi ezt átéltük. Egy olyan év végén vagyunk, mely során egymás számára korábban ismeretlen emberek éltek át közösen olyan élményeket a világ legfantasztikusabb sportolóinak közegében, melyről álmodni sem mertünk.

Mindennek az alapját természetesen Nove Mesto adta meg. Az a februári 9 nap egy utópia megvalósulása volt, ahol minden sikerült: a pályabejárástól a fényképekig, a rajtszámoktól a hosszabb beszélgetésekig - és hogy mi volt az egésznek a legnagyobb tanulsága? Az, hogy ezek a csodálatos sportolók igenis igénylik a szeretetet, a biztatást; igenis szeretik érezni, hogy megéri ezért hónapokat kőkeményen edzeni: mi vagyunk értük, mindegyikükért, legyen első, vagy nyolcvankettedik... A küzdelem belül van, a bizonyítás pedig önmagamnak a legfontosabb...A legnagyszerűbb pillanatok itt:
Valamint egy felejthetetlen élő adásos "bejelentkezés", melyet egy Eurosportos látogatás követett Vörös Csabinál:

Eurosport élő adás

S persze ne feledkezzünk meg az első nemzetközi interjúnkról a norvég Tv-nek. :)

Norvég TV interjú élő adásban

Eztán eljött a tavasz, véget ért a szezon... De mi nem tudunk biatlon nélkül meglenni, mi is lehet a megoldás? Megkeressük és interjút készítünk közeli és távoli kedvenceinkkel, akik örömest álltak a rendelkezésünkre. :) Kanadától Új-Zélandig csaknem 30 biatlonos adott nekünk exkluzív interjút, köztük világbajnokok és olimpiai érmesek (Synnoeve Solemdal, Hilde Fenne, Marie Dorin-Habert), korábbi biatlonosok (Martina Beck vagy kedvencünk Szöllősi Ivett (aki leszervezte a Martina interjút). Mindemellett igyekeztünk figyelni itthonra is: megszólaltattuk Emőke és Charlie mellett fiatal anyaországi és külhoni tehetségeink közül Veres Mirellát és Búzás Dorottyát.

A honlap jobb oldalán látható idézetekből látható: sikerült nyomot hagyni a versenyzőkben, és feltenni Magyarországot a biatlonos térképre.

S mindeközben sikerrel "jelentkeztünk be" az IBU hivatalos szurkolói csoportjai közé:

Official IBU fanclubs
Ám ahogy telt az idő, úgy éreztük egyre jobban a hiányát a személyes kontaktnak... Mit is tehetnénk? Menjünk el nézzük meg a fiúkat-lányokat edzés közben! Az első nyári túránk keretében Antholz és Obertilliach volt a cél, ahol az észt és az olasz csapattal találkoztunk és kerültünk még közelebbi kapcsolatba.

Summer Tour 1 képek

...és a kis ajándékunk is feltűnt a sportolók saját blogjain, mint például itt:

Johanna blog

Bátraknak egy hosszabb összeállítás erről a túráról. :)

Summer Tour videó

Nem kellett csak bő egy hónap, és újra úton voltunk, ezúttal egy még nagyobb körre: Ramsau - Obertilliach - Pokljuka volt a cél, és a magyar, kanadai, román, francia, lett és szlovén csapatok voltak a célkeresztünkben. Ramsauban Charlienál laktunk, Ivettel körbejártuk a települést és a sírollerpályát, a magyar csapattal töltött közös idő után még a három kanadai sráccal kezdtük el a "magyaróráinkat". 
Obertilliachba már-már hazamentünk: újra magyar szó hallatszott (Éva-Réka-Orsi), interjú az összes francia hölggyel, majd a csapatbusszal és Marie-val vissza a szállásra:Délután lövészet a lett csapattal, majd közös beszélgetés velük a szálláson. Eztán másnap az elképzelhetetlen kategória: pokljukai sírollerezés és lövészet, tanárbácsi Jakov Fak és Peter Dokl, egészen hihetetlen!!!!No és természetesen ők sem maradhattak ki a nyelvleckéből, ami talán az év legkirályabb videója lett. :DBelinkelek még négy interjút, amire igazán büszkék lehetünk:

1. Magyar interjú Obertilliachban
2. Sikerült Karin Oberhoferrel németül interjút készíteni (saját gyenge tudásomra gondolok persze...)

Karin Oberhofer

3. Mari Laukkanen ad-hoc interjúja egész összeszedett lett (rá nem számítottunk Ramsauban)

Mari Laukkanen

4. Marie Dorin-Habert pedig nagyon akart nekünk nyilatkozni, szerintem most beszélt életében a leghosszabb ideig összefüggően angolul. :)
Summer Tour 2 képek

A szezon előtt megjelent egy meglepő, de annál jólesőbb cikk rólunk egy brit biatlonrajongó hölgy jóvoltából:

Hungary for biathlon! 

Eztán nem volt megállás, eljött az új idény és Hochfilzen: immáron hatan Magyarországról (+ Ivették a közelből) voltunk ott a gyönyörű tiroli völgyben, ahol megint beszédesek a képek:

Képgaléria Hochfilzen 2013

Egy újabb megjelenés, ezúttal a kanadai Rosanna Crawfordnál :)

Rosanna blog

Emellett újabb interjúk: a szlovén és a norvég TV is kiszúrt bennünket; fotós szekciónk számos egészen parádés fényképet készített, melyek bejárták az internetet, és újra kellően hangosak és energikusak voltunk, sikerült kellő hangerővel szurkolni mindenkinek... Emőkének külön köszönet, hogy eljött és itt versenyzett, fantasztikus nap volt!!!!
Végül évzárásként sikerült kizárólag nekünk szóló karácsonyi üzeneteket begyűjteni (Sanyi nagy voltál)!Ha már Sanyi: ne feledjük, hogy két hivatalos biatlon bulit is sikerült tartanunk saját jól bejáratott DJ-nkkel, az egyiket vb hivatalos kísérőprogramjaként:

A másikat pedig a hochfilzeni versenyek közti éjszakákban...

DJ 911 in D&D

S hogy mennyire vagyunk "zakkantak"? Íme három bizonyíték:

Hochfilzeni büntetőkör:...hivatalos járgányunk és a személyzet... :DValamint a "The Voice" különkiadása valahol az Északi-középhegységben... Ákos nr 1. :)

Indul a lavina...

Ezt még felsorolni is hosszú volt, hát még átélni... Köszönet mindenkinek, hogy ilyen nyitottak vagytok, köszönet azért, hogy szurkolhatunk nektek, köszönet simán csak azért, hogy vagytok - maradjatok, maradjunk mindig ilyenek!!!!

S hogy mi lesz jövőre??? Jön a folytatás... :) Gyertek Pokljukára, hiszen minden magyar szurkolót meghívott Jakov Fak:Mindenkinek boldog új évet, legalább olyat, mint az idei volt!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése